01-12-2014

Op 25-11-2014 zijn de kittens van Kelsy en Dakota geboren. Er is een optie voor een katertje welke dat is nog niet bekent.

Er hebben de afgelopen maanden nogal wat veranderingen plaatsgevonden. Zo heb ik besloten om met Hilda en Lavera niet verder te gaan fokken en beide zijn intussen gesteriliseerd. Uit het nestje van Emy en Dakota heb ik een poesje aangehouden zij heet Maliha. Het is een black tortie tabby blotched poesje met witte voetjes.

 

01-04-2014

Vandaag zijn de kittens van Emy en Dakota geboren.

Lavera is nog steeds bij ons en ze groeit uit tot een hele mooie poes.

 

06-01-2014

Vandaag de site redelijk bij kunnen werken. Helaas nog geen foto's maar hoop dat dat binnenkort ook weer gaat lukken.

We hebben nog 1 kitten beschikbaar van Hilda en Dakota ze heet Lavera en is een Black tabby white blotched poesje.

Ze is intussen 13 weken oud en mag vanaf volgende week verhuizen.


Emy mag als ze krols wordt naar Dakota.


Celine is weer terug naar Jolanda en is intussen gesteriliceerd.


Cessna is ook gesteriliseerd, ze is een hele lieve moeder voor de kittens maar heeft niet genoeg voeding voor de kittens. Daarom heb ik besloten met haar niet verder te fokken. Uit haar laatste nestje heb ik Kelsy gehouden.


17-10-2013

De site is niet goed te bewerken. Helaas kan ik geen foto's plaatsen ;-(( Als u belangstelling heb voor één van de kittens mail ik de foto's aan u door.

De kittens van Celine zijn 13 weken geweest en de eerste 5 zijn intussen verhuisd. Voor de twee tortie poesjes en het black tabby white poesje zoeken we nog een plaatsje.

De kittens van Cessna zijn vandaag voor de 2e enting geweest en hebben dat goed doorstaan. Volgende week mogen ze verhuizen.Ook van dit nestje zijn er nog 2 te koop. 1 blue tabby en 1 blue tabby white.

De 2 kittens van Hilda groeien als kool, de 300 gr. al voorbij en zijn nu 11 dagen oud. 1 black tabby en 1 black tabby white.

 

07-10-2013

Helaas is de computer kapot geweest en kon ik de site niet goed bijwerken.

De kittens van Celine zijn intussen al weer 12 weken. A.s. zondag mogen ze alweer verhuizen. 4 kittens hebben intussen een baasje gevonden de andere 4 zijn nog te koop. Het zijn grote kittens met een heerlijk karakter.

De kittens van Cessna zijn intussen 10 weken en doen het ook prima. Haar kittens blinken uit door hun schitterende vachtje. Hele lieve kittens en van dit nestje zijn er nog 2 poesjes te koop.

Zondagavond 6 oktober zijn de kittens van Hilda geboren. Het is een black tabby bl. white poesje en een black tabby bl. katertje.

17-09-2013

Met de kittens gaat het prima, ze groeien goed en spelen dat het een lieve lust is. Maandag is het nestje van Celine geënt en tot nog toe hebben ze er geen last van. De kittens van Cessna zijn nu 7 weken en zitten sinds begin september ook in de woonkamer. 2 kittens hebben intussen nieuw personeel voor de rest zijn we nog op zoek. Het zijn hele mooie kittens, het oudste nest van Celine zijn hele grote kittens met lange staarten, mooie grote oren en pluimen er op. De kittens van Cessna blinken uit wat vacht betreft. Van beide nesten heb ik hoge verwachtingen.

Over 3 weken verwachten we de kittens van Hilda. Ze begint ook behoorlijk te groeien. Ik ben heel benieuwd hoe Hilda het moederschap op zich gaat nemen.


01-09-2013

Foto's van het J-nest en het K-nest geplaatst. De kittens zijn nu 5 en 7 weken.

24-08-2013

Foto's van het K-nest geplaatst. De kittens zijn nu 4 weken.

17-08-2013

Foto's van het J-nest geplaatst. De kittens zijn nu 5 weken.

04-08-2013

Met de kittens en Celine gaat het goed. Ze zijn flink gegroeid en beginnen al rond te wandelen.

Vandaag eindelijk tijd om de foto's op de site te plaatsen. 2 nesten kittens en 1 nest puppy's is best wel druk vooral als het niet vanzelf gaat en de temperatuur boven de 30 gr. is.

Zoals bij het kopje kittens al te zien was, zijn ook de kittens van Cessna geboren en ook die hadden een moeizame start maar nu lijkt het toch de goede kant op te gaan. 5 kittens, 3 blauwe poesjes waarvan 1 met wit, 1 black tabby, en 1 black silver tabby kater.

De puppy's van Jacky (5) gaan volgende week al verhuizen. 1 gaat er wat later verhuizen.

21-07-2013

Met de kittens en Celine gaat het goed. Ze zijn in tussen goed gegroeit. De start verliep niet helemaal vlekkeloos en Celine heeft wat medicatie gehad maar nu ziet het eruit alsof het de goede kant op gaat. Het zijn allemaal verschillende kittens en op 1 na allemaal met wit. Binnenkort komen er foto's.

Cessna is intussen ook aan haar laatste week van de zwangerschap bezig. Spannend....

Verder hebben we ook een nest met 6 Puppy's van Jacky. Intussen zijn er 3 verkocht. Kittens zijn heerlijk maar puppy's hebben ook wel wat ;-)))). Mede door het goede weer natuurlijk.

15-07-2013

Gisteren zijn de kittens van Celine geboren. De bevalling is vrij vlot verlopen, helaas is er 1 dood geboren. Ze heeft er nu nog 8 over. 4 poezen en 4 katers. Celine ligt er heel gelukkig bij te kijken.

07-07-2013

Het wordt spannend, Celine is volgend weekend uitgerekent en ontzettend dik ruim 2 kg. gegroeid. Ook Cessna krijgt al een flinke buik, ruim 800 gr. aangekomen. De dames zien er verder heel tevreden uit en liggen lekker in de schaduw te genieten.

De puppy's van Jacky doen het erg goed. Ze beginnen nu te spelen en vallen daarbij nog regelmatig om ;-). Jacky is een prima moeder en zorgt goed voor haar kids. Het is heel wat anders dan kittens maar ook erg leuk.

11-06-2013

We verwachten nog meer kittens. Het wordt het tweede nestje van Cessna. Cessna is gedekt door Cham van de Sabina Henrica Polder, die bij Cattery Jotili's woont. De kittens worden rond 26 Juli verwacht.

03-06-2013

Het is zover we verwachten kittens. Het worden de eerste kittens van Dakota en het tweede nestje van Celine. De kittens worden de tweede week van Juli verwacht.

 

26-05-2013

Zoals ik al eerder schreef de natuur kan je niet dwingen vandaar ook nog steeds geen kittens. Met de katten gaat het goed dus we wachten maar rustig af. We verwachten wel puppy's van onze Jacky. Weer eens wat anders ;-). De wens was er al een tijdje maar er was geen geschikte reu. Door Christine is mijn wens in vervulling gegaan. We verwachten de puppy's half juni.

 

18-02-2013

Zondag was het dan zover, na een jaar weer eens naar show. Dit keer met 3 poezen ingeschreven en met Emy en Hilda ook ingeschreven voor de ringkeuring. Het was soms wel een beetje druk maar de dag verliep wel snel. Hilda was als eerste aan de beurt met de ring keuring en kreeg daar alle lof en vooral dat ze er zo mooi verzorgd uit zag. Daarna de keurmeester, die vond haar veel belovend en kreeg een uitmuntend 1. Ook mocht ze nog een keer terug voor best in variëteit maar die ging aan haar voorbij. Daarna was Emy aan de beurt bij de keurmeester, hij was helemaal weg van haar en dat werd beloont met haar 1e cac punt. Later kreeg ze ook nog de best in variëteit en werd ze voorgedragen voor best in show, maar helaas. Ook bij de ringkeuring was de keurmeester vol lof over haar en vond haar een pracht exemplaar. Als laatste was Celine aan de beurt, de keurmeester vondt het jammer dat ze zo weinig rood in haar vacht had maar verder niks dan lof. Dat werd dan ook beloont met haar 2e cac punt. Ook Cham deed het weer geweldig op show, dus via deze weg wil ik Corien gefeliciteren met het behaalde succes met haar katten op haar eerste show. We kunnen weer terug kijken op een leuke showdag met mooie resultaten.

 

25-01-2013

Ingeschreven voor de show in Fijnaart op 17 februari 2013. Celine, Emy en Hilda gaan mee. Het is al weer een poosje gelden dat we naar show zijn geweest maar zo dichtbij kunnen we niet voorbij laten gaan. Met Jolanda een katten ruil gedaan. Anna Bella gaat bij haar wonen en Cancellara komt bij ons, in de hoop dat alle katten het dan beter naar hun zin hebben.

 

15-01-2013

In het nieuwe jaar de site bijgewerkt. Er zijn nogal wat veranderingen binnen de cattery. Zo zullen er geen Britse Korthaar kittens meer geboren worden bij ons. Anna Bella is 9 januari gesteriliseerd. En ook Wammes zal met de tijd een jeweetwel kater worden. Het is nogal een heftige beslissing geweest, maar soms moet je keuzes maken hoe moeilijk ze ook zijn. Aan het einde van het vorige jaar hebben de twee laatste kittens van Gwen nog een fijn plekje gekregen bij Sue Ellen. Dit jaar staan er 3 nestjes op de planning maar uiteraard heb ik daar zelf niks over te vertellen Wink. Er staan wat nieuwe foto's op en zodra het me gaat lukken ook wat filmpjes. Indien Anna Bella als gesteriliseerde poes niet goed opgenomen wordt binnen de groep ga ik voor haar een fijn plekje zoeken Cry.

 

12-12-2012

Vandaag nieuwe foto's geplaatst bij 'kittens' en de 'welkom' pagina aangepast. Helaas hebben Ivo en Ivar nog geen nieuw personeel en het zijn echt hele lieve kittens. Ze vermaken zich prima en wij genieten volop Smile

 

06-12-2012

Vandaag een update vanuit de cattery. We hebben op dit moment nog 2 britse korthaar kittens beschikbaar. We hopen natuurlijk dat deze jongens nog een fijn plekje krijgen. Zodra Anna Bella krols is mag zij nog een keer naar Wammes. De vorige dekking met Anna Bella is niet gelukt dus het wordt nog spannend of het deze keer wel gaat lukken. Wammes ziet er ook weer goed uit afgelopen zomer was hij erg afgevallen, dat krijg je met die dames om hem heen. Cessna, Celine en Emy mogen alle 3 ook naar de kater dus nog heel wat kittentjes in het verschiet. Lady heeft het als gesteriliceerde poes goed naar haar zin en is meestal samen met Cessna. Hilda vermaakt zich prima met de kittens en met Emy, groeit goed en wordt erg mooi van kleur. Emy is en blijft een schat ;-) is mooi van kleur en de lieveling van iedereen. Dakota is intussen ook een grote vent geworden. Hij heeft een heel lief karakter en we hopen dat Celine of Emy begin volgend jaar de eerste nakomelingen op de wereld zetten. Plannen genoeg maar de natuur bepaald.

 

25-11-2012

Vrijdag zijn de poesjes Imke en Ivanna verhuisd. Er zijn nu nog 2 katertjes beschikbaar. Het zijn hele lieve en aanhankelijke jongens. Ze komen gezellig op de bank bij ons zitten, kopjes geven en heel hard spinnen. We genieten er enorm van.

 

20-11-2012

Vandaag de foto's geplaatst van de kittens met 13 weken (i-nestje).

Ilco is zaterdag verhuisd, tot vrijdag zijn ze dus met z'n 4e.

 

19-11-2012

Helaas heb ik vandaag slecht nieuws. Vanmiddag heb ik Gwen in moeten laten slapen Cry.

Ze was al ziek vanaf 31 oktober, volgens de dierenarts acute suiker. Helaas heeft ze het gevecht niet kunnen winnen. Steeds ging ze weer wat voor uit maar na een paar dagen ging het weer mis. Wat doet het zeer om van zo'n lieve poes op zo'n jonge leeftijd afscheid te moeten nemen. Rust zacht lieve Gwen.

 

29-10-2012

Vandaag nieuwe foto's bij kittens (I-nestje) geplaatst.

Intussen zijn er 3 kittens gereserveerd. Er zijn nog 2 katertjes beschikbaar.

Ilco gaat bij naomi wonen en de twee poesjes Ivana en Imke gaan bij Michelle wonen 

Op dinsdag 23 oktober zijn de kittens voor de eerste enting geweest.

 

19-10-2012

Vandaag nieuwe foto's bij kittens (I-nestje) geplaatst.

 

15-10-2012

Vandaag nieuwe foto's bij kittens (I-nestje) geplaatst.

Anna Bella krijgt helaas geen kittens  Undecided. Dekking niet gelukt.

 

08-10-2012

Vandaag nieuwe foto's bij kittens (I-nestje) geplaatst.

 

07-10-2012

Vandaag een nieuwe foto geplaatst van Bibi, zij is het zusje van Emy. Uit het E-nestje dus. 

Hartelijk dank Evelyn voor de mooie foto.

Regelmatig krijg ik foto's van uitgevlogen kittens en al die lieve mensen wil ik ook graag via deze site bedanken.

Het is zo leuk om terug te zien hoe kittens uitgegroeid zijn.

Ons nestje britjes maken het goed het zijn hele lieve kittens. Zodra je in de kamer verschijnt komen ze naar je toe lopen.

Vooral die kleine dribbel pootjes op het laminaat zijn heerlijk om te horen.

 

26-09-2012

 

Vandaag nieuwe foto's van Hilda en de britse korthaarkittens geplaatst. De kittens verblijven sinds zaterdag in de woonkamer en hebben het erg naar hun zin. Ze groeien goed en zien er uit om op te ...... Gwen is ook helemaal gelukkig met haar 'baby's'.

 

16-09-2012

 

Intussen is Hilda al weer 11 weken en het blijft bijzonder dat ze als enige overgebleven is van een nest van 6. Ik heb daarom besloten haar in de cattery te houden. Het is een heel lief aanhankelijk poesje met amber kleurige oogjes, een mooi profiel en een mooie kleurverdeling in haar vacht.

De kittens van Gwen doen het ook goed, de 2 poesjes (1 fawn point en 1 lilac tabby point) zitten op een gewicht van 400 gr. De katertjes (1 fawn, en 1 lilac point en 1 lilac tabby point ) hebben een gewicht tussen de 472 en 536 gr. Ze beginnen al natvoer te eten en met elkaar te spelen. Rond de 4 weken mogen ze bezoek ontvangen.            

  

 

28-08-2012

 

De kittens van Gwen zijn al weer 10 dagen. Het zijn 3 katertjes en 2 poesjes. De twee poesjes worden wat bij gevoerd. Verder gaat het heel goed. Vandaag zijn er al enkele oogjes open.

Vandaag is Hilda voor haar eerste enting geweest en heeft Anna Bella haar snap test gehad.

Met Hilda gaat het erg goed ze heeft het prima naar haar zin en vooral Dakota is een leuk speelmaatje. Ze verdwijnt geheel onder hem maar vindt het prachtig.

 

20-08-2012

 

De kittens van Gwen en Wammes zijn gisteren geboren. Het zijn 5 point kittens.

Even was er wat paniek bij Gwen maar later ging alles goed. Ze is een trotse moeder die haar kittens niet graag uit het oog verliest. Wel vindt ze het prima als ik ze weeg en na kijkt (behalve net na de geboorte).

 

 

 

30-07-2012

 

Vandaag was het dan zo ver?????       Cham is verhuisd.

Enige tijd geleden kwam Corien met de vraag of ik er over na wilde denken om Cham aan haar te verkopen. Het verhaal dat Cham uiteindelijk alleen Cessna binnen de cattery kan dekken is haar bekent. Eigenlijk had ik er zelf niet echt vrede mee dat hij voor 1 poes in het kater verblijf moest wonen. Ze hebben een prima verblijf en aanloop en afleiding genoeg maar in huis is toch gezelliger. Ik heb er niet lang over nagedacht want bij Corien zou hij de kans krijgen om in huis te wonen en het beheer over alle poezen hebben.

 De geplande dekking met Cessna blijft gewoon staan, dan komt Cham gezellig logeren.

Ik had het van mezelf niet verwacht maar ik heb hem met een goed gevoel op z'n nieuwe adres gebracht. Hij is daar op z'n gemak eens gaan rond kijken. En vooral de nieuwe buitenren sprak hem meteen aan.

Mijn gevoel zegt: het is goed zo en daarom wens ik Corien heel veel mooie kittens van Cham en haar poezen. 

Wil je cham nog volgen kijk dan op de site van Corien:  jotilie.mijnbeestenboel.nl

 

 

29-07-2012

Hilda doet het goed ze eet steeds beter van het nat voer. Maar de melk gaat een stuk minder, waarschijnlijk drinkt ze toch nog regelmatig bij Celine. Al is het niet veel samen met het nat voer heeft ze er waarschijnlijk toch genoeg aan. 's morgens wil ze nog wel een flesje maar de rest van de dag valt het niet mee. Zolang ze blijft groeien ga ik er vanuit dat het genoeg is.

 

 

21-07-2012

Met Hilda gaat het goed ze begint een beetje natvoer te eten en krijgt om de 3 uur een flesje. Het is een lief en o zo ondeugend poesje met al een heel eigen willetje. Celine zorgt er goed voor jammer dat ze geen melk heeft. Hilda ligt wel bij haar te drinken maar er komt weinig tot niks uit.

 

10-07-2012

Tot grote vreugde kan ik vertellen dat het met Hilda goed gaat. Het is nog een lange weg te gaan maar ze groeit goed en drinkt intussen uit een flesje. En met Celine gaat het ook goed.

Gwen is intussen ook zwanger Laughing zij is gedekt door onze eigen Wammes. Haar kittens verwachten we over een week of 5.

 

 

06-07-2012

Het mocht niet zo zijn Cry. Nog maar 1 kitten over!!!! Hilda is een black tortie en we doen er alles aan haar bij ons te houden. Voor Celine is het ook erg moeilijk maar ze zorgt ondanks alles goed voor haar.

 

05-07-2012

 

Helaas hebben we weer twee kittens verloren. Beide rode katertjes zijn overleden.Zo triest en zo jammer. Gelukkig hebben we nog 3 kittens over en door toediening van vocht en sondevoeding hopen we die te behouden.

 

03-07-2012

 

Na een moeizame week toch even een berichtje.

Helaas hebben we van het tortie kitten afscheid moeten nemen. Ze groeiden eigenlijk vanaf de 2e dag niet goed. Een bezoek aan de dierenarts wees uit dat haar longetjes niet goed z'n werk deden. Ze heeft toen nog een prikje gehad maar het mocht niet helpen.

Door alle zorg rondom het zieke kitten en een heel druk weekend had ik er te laat erg in dat de andere ook niet goed groeiden. Wel had ik ze elke dag gewogen maar achteraf waren ze niet goed gegroeid. Bedankt Corien dat je mij de ogen opende. Op maandag ben ik ze gaan bijvoeden maar het ging alleen maar achteruit. Waarschijnlijk had Celine geen of te weinig melk en de kittens wilden niet meer bij haar drinken. Helaas ook niet uit een flesje. Vandaag was ik ten einde raad voeden ze om de twee uur met een pipetje en nog vielen ze af. Na overleg met de dierenarts  heb ik met Dhr. Jaap Dansen gebeld. Hij is zo goed geweest om mij te leren om met de sonde te voeden. Geweldig dat er nog zulke mensen bestaan. Nu is het afwachten of de kittens het goed oppakken. En wat nog belangrijker is of de melk gift van Celine goed op gang komt. Vol vertrouwen gaan we een nieuwe week in.

 

27-06-2012

 

Gisteren zijn de kittens van Celine geboren.

's Morgens was ze al wat onrustig en ging steeds in de kattenbak liggen. Rond 13.00 uur heeft ze het slijmpropje verloren en om 13.15 was er een blaasje te zien. Vrij snel daarna is het rood tabby katertje van 136 gr. geboren. Daarna viel het stil, geen weeën meer.... Na overleg met de dierenarts om 17.00 uur wee opwekkers gegeven. Om 17.40 is kitten nr. 2 een black tortie van 122 gr. geboren. Helaas weer geen weeën meer. Om 18.20 2e prikje en om 18.37 is nr. 3 een black(silver) tabby met wit katertje van 120 gr. geboren. Vervolgens om 19.55 nr. 4 weer een tortie poesje van 122 gr. geboren. Dan ruim 2 uur en het 3e prikje later om 22.45 wordt nr. 5 dood geboren. Om 23.50 wordt nr. 6 een creme katertje van 122 gr. geboren. Met als afsluiter nr. 7 om 00.55 uur. Een zwart (smoke) poesje van 112 gr. met een hele lange staart. Daarna is ze rustiger gaan ademen en heb ik met de babyfoon aan m'n bedje opgezocht. Nog 2 keer eruit geweest maar alles ging goed. Vanmorgen zijn alle kittens al gegroeid, op het zwarte poesje na, die is op hetzelfde gewicht gebleven.

Voor foto's zie kittens H-nest.

 

 

09-06-2012

 

Er is een nieuw katertje in de cattery Laughing

Zijn naam is WildChildCoon Dakota.

Hij is 4 januari geboren en is black tabby met wit/blotched

Ik ben heel blij dat hij er is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnenkort krijgt hij zijn eigen pagina.

 

03-06-2012

 

De 4 kittens van het G-nest zijn verhuisd Cry. Gelukkig hebben ze allemaal fijn personeel Laughing.

De laatste foto's zijn geplaatst !!!

 

Met Celine gaat alles naar wens, ze is al flink gegroeid en heeft nog 3 weken te gaan voordat de kittens geboren worden. Zie planning.

 

 

24-05-2012

 

Nieuwe foto's G-nest.

De kittens zijn gisteren voor de tweede keer geent en gechipt.

Dit alles onder luid en duidelijk protest Yell.

Gelukkig hebben ze er tot nu toe geen last van en hebben ze ook vandaag samen heerlijk gespeeld.

Zelfs Lady loopt er heel de dag bij en dat gaat erg goed.

Het is een genot om ze te zien spelen.

Nog een kleine week en dan gaan ze verhuizen !!!

We zullen ze missen die boeven, maar gelukkig krijgen ze heel goed personeel.

 

Met Celine gaat het goed ze is nu bijna 5 weken zwanger.

Cham heeft gisteren een snaptest gehad en die was negatief.

 

10-05-2012

 

Nieuwe foto's van de kittens. (G-nest)

Alle kittens hebben een bestemming Smile.

Ze groeien nog steeds goed, zijn heel erg ondeugend en bijzonder lief.

 

Celine is zoals het er nu uit ziet zwanger. De eerste weken zat het haar niet echt lekker maar nu gaat het goed met haar. "Spannend". 

 

 

03-05-2012

 

Op 2 mei zijn de kittens van het G-nest voor de eerste enting naar de dierenarts geweest.

Allen waren ze gezond en ze hebben geen last van de enting gehad.

 

Vandaag zijn er nieuwe kitten foto's geplaatst (zie G-nest)

 

25-04-2012

 

Nieuwe foto's geplaatst op: kittens G-nest.

Celine is weer terug, en we hopen op een geslaagde dekking.

Ze is naar Cattery van Charcoons geweest.

Als het gelukt is gedekt door KaJaDy's Babbel (kalou). 

Kalou is een grote zwarte kater met een heel lief en aanhankelijk karakter.

 

 

 

18-04-2012

Vandaag zijn Lady, Cham en Wammes voor de snap-test geweest en alle drie waren ze negatief.

De kittens van Lady zijn nu 7 weken en hebben de volgende gewichten:

Girl - 1010 gr.

Gentle - 1080 gr.

Grumpy - 1180 gr.

Greyson - 1260 gr.

Zie ook nieuwe foto's G-Nest

Ook heb ik een kater voor Celine gevonden bij Cattery van Charcoons, hierover de volgen keer meer.